Tallinna kiirabi läks üle e-kiirabile

Tallinna Kiirabi juht Raul Adlase sõnul kaob e-kiirabiga palju paberitööd saatekirjadega.
Tallinna Kiirabi juht Raul Adlase sõnul kaob e-kiirabiga palju paberitööd...

Tallinna kiirabi võttis pärast pikka testimisperioodi kasutusele e-kiirabi süsteemi, mille tulemusel kolis kiirabi asjaajamine paberi pealt arvutisse.

Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas sõnas Geeniusele, et e-kiirabi kallal on arendustöö käinud juba pikalt, kuid peamine takistus oli neil süsteem kasutusele võtta selle madal töökindlus ja suur ajakulu häirete kõrvaldamisel.

“Tallinna kiirabi on riigi kõige intensiivsema töökoormusega kiirabi – uus väljakutse saabub meile iga 6 minuti järel ja tippkoormuse ajal on kiirabi ressurssi puudu. Seega ei saanud me võtta ühtegi riski, et mõni töövahend takistab väljakutse kiiret teenindamist,” sõnas ta.

Ta märkis, et möödunud aasta lõpus tehti kokkuleppel kiirabiettevõttega viimane muudatus kogu süsteemi loogikas, mis võttis maha ka viimase Tallinna kiirabi tööd takistava tõkke ja tekkis valmisolek süsteem asutuses kasutusele võtta.

Tehnilisi viperusi aeg-ajalt esineb, aga ei ole üheselt selge, kas see tuleneb kasutamiskogemuse vähesusest või süsteemi veast. “Oleme ka kohtunud kolleegidega teistest kiirabiasutustest ja neil samasugused märkused. Proovime neid koos lahendada,” ütles Adlas.

E-kiirabi võimaldab sündmuskohal siseneda tervise infosüsteemi ja näha patsiendi olulisi terviseandmeid, samuti salvestub kiirabi täidetud väljakutse protokoll kohe samasse süsteemi ja on nii nähtav patsiendi perearstile kui ka haiglale. “Kaob vajadus kasutada pabersaatekirja haiglasse või saata dubleerivaid kirju perearstile,” ütles Adlas.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.