PERHi eelmise aasta tulem oli 9,3 mln eurot

01. november 2016. Agris Peedu esimene tööpäev Põhja Regionaalhaigla juhina.
01. november 2016. Agris Peedu esimene tööpäev Põhja Regionaalhaigla juhina.

Paar päeva tagasi allkirjastatud Põhja-Eesti Regionaalhaigla 2017. aasta majandusaruanne näitab ligi 9,3 mln euro suurust tulemit ligi 200 miljoni euro suuruse käibe juures.

PERHi konsolideeritud käive oli majandusaruande  järgi mullu 192 mln eurot (aasta varem 177 mln) ja tulem ligi 9,3 mln eurot (aasta varem 0,8 mln eurot).

2017. majandusaasta õpu seisuga kuulusid Regionaalhaigla kosolideerimisgruppi SA Raplamaa Haigla, SA Läänemaa Haigla, SA Hiiumaa Haigla. Kõik kokku töötas PERHi all üle 4000 inimese. PERHi juhatus töötas mullu valdavalt kaheliikmelisena (Agris Peedu ja Andrus Remmelgas). 

Eesti Haigekassaga sõlmitud lepingumaht oli mullu 153 mln eurot, millest statsionaarne eriarstiabi moodustas 64% ja ambulatoorne 31%. Võrreldes 2016. aastaga kasvas lepingumaht 7,9%.

2017. aastal realiseerunud investeeringute maht oli kokku 7,4 mln eurot. Ehitusinvesteeringutest moodustas suure osa J. Sütiste tee 19 fuajee laiendus, peasissepääsu rekonstrueerimine ja kahetasandilise parkimisala rajamine. Kuna haigla arveldab käibemaksuvabalt, siis käibemaks kõikide investeeringute pealt oli mullu 1,4 mln eurot.

2018. aastal on planeeritud investeerida meditsiinitehnoloogiasse 16,9 mln eurot ning muudesse seadmetesse 3,3 mln eurot. Suurimad investeeringud tehnoloogiasse on 2018. aastal planeeritud diagnostikakliinikusse.

2018. aastal jätkub J. Sütiste tee B-korpuse rekonstrueerimine eesmärgiga kaasajastada patsientide ravikeskkonda ja töötajate töökeskkonda. Jätkatakse Y korpuse projekteerimis- ja ehitustöödega. 2018. aastal on plaanis psühhiaatriakliiniku uue asukoha valik ning projekteerimistöödega alustamine. 

Koostöös Lastehaiglaga on plaanis arendada naiste- ja lastekliinikut, mis viib vastsündinute arstiabi Tallinnas veelgi kõrgemale tasemele. Koostöös Lastehaiglaga kavandab PERH korrusparkimismaja koos helikopteri maandumisplatsiga.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.