Apteekrite liit: Ossinovski on olnud hea minister

Eesti Apteekrite Liidu peaproviisor Kaidi Sarv
Eesti Apteekrite Liidu peaproviisor Kaidi Sarv

Vastates küsimusele, millised head ja vead tuua välja peagi ametist lahkuva tervise- ja tööministri Jevgeni Ossinovski tegevusest, märkis Eesti Apteekrite Liidu peaproviisor Kaidi Sarv, et kuigi tervishoiuvaldkonna inimesed ei ole pruukinud Ossinovski seisukohtadega alati nõustuda, on toimunud vähemalt arutelu ja diskussioon.

Alati on kahju kui juhitavat valdkonda tundev minister lahkub. Ja minister Ossinovski on kindlasti inimene, kes tervishoiuvaldkonda tunneb ja kellel on ka selged seisukohad, kuhu üks või teine tervisevaldkonna teenus peaks liikuma. Ei ole teiste inimeste kritiseerida, kas tema ametikohast loobumise otsus on põhjendatud või mitte. Kindlasti ei olnud loobumise otsuse tegemine talle endale kerge. 

Apteekrite liidu poolt võime öelda, et minister Ossinovski on olnud hea minister. Ravimivaldkonnas oli kindlasti väga positiivne uuendus täiendava ravimihüvitise süsteemi sisseseadmine. Apteegivaldkonnale on olnud väga oluline ministri ja ministeeriumi selge sõnum apteegireformi kursil püsimise kohta. 

Valdkonnas tegutsevatele organisatsioonidele ja ettevõtetele on kõige halvem variant selline, kui minister ja ministeerium ei julge mõnes olulises küsimuses seisukohta võtta. Apteekrite liidu 25 tegevusaasta vältel on olnud mitmeid ministreid, kes on veeretanud olulisi küsimusi siia ja sinna, kuid selget vastust ei ole tulnud. Minister Ossinovski seisukohtadega ei pruukinud me alati nõustuda, kuid vähemalt oli arutelu ja diskussioon.

Uue ministri isikut ei ole kerge nimetada. Loodame, et ka uus minister tuleb avatud suhtumisega ning on valmis endale võetud eesmärke järgima. Ravimivaldkonnas ootab väga suuremahuline töömaa ravimite otstarbeka kasutamise tagamisel, seda eriti eakatel patsientidel ja hooldeasutustes. Apteegivaldkonna “suurprojekt” on apteegireform ning selle edukas elluviimine. Apteekrite liidule on oluline, et ebamäärasus sektoris väheneks ning sektori arenguks vajalikud muudatused saaksid ellu viidud. 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.