Arstiõppe osa on ka õigusalased teadmised

Ülikool õpetab arstiteaduse üliõpilastele andmekaitset kehtivate seaduste raames.
Ülikool õpetab arstiteaduse üliõpilastele andmekaitset kehtivate seaduste...

Arstiteaduse tudengid saavad lisaks meditsiiniõppele omandada õigusalaseid teadmisi nii kohustuslike kui ka valikainete hulgast.

25. mail rakendub üle ELi uus andmekaitse üldmäärus, mis selgelt puudutab ka tervishoiusektorit. Arstiteadusüliõpilastel selle valguses eraldi andmekaitse loenguid võtta ei ole tarvis, kinnitab Tartu Ülikooli meditsiiniteaduste valdkonna õppeprodekaan Anti Kalda.

"Ülikool õpetab arstiteaduse üliõpilastele andmekaitset kehtivate seaduste raames. Kui seadus muutub, siis õppejõud kohandavad vastavalt sellele õppetööd," lisab Kalda. 

Hetkel õpetatakse eetika ja andmekaitse teemat arstiteaduse õppekava üliõpilastele mitmete erinevate kohustuslike ainete raames. Näiteks läbivad tudengid teisel kursusel kohustusliku aine "Meditsiiniteooria ja -eetika", milles käsitletakse ka andmekaitse temaatikat meditsiinis.

"Lisaks saavad arstiteaduse üliõpilased valikainena võtta ainet "Meditsiiniõigus", mis annab ülevaate meditsiinivaldkonna suhete õiguslikust regulatsioonist," ütleb õppeprodekaan. Ainet annab Eesti üks tuntumaid meditsiiniõiguse spetsialiste Ants Nõmper.

"Samuti saavad tudengid võtta valikainena ainet "Arsti õigused ja kohustused vigastustega patsientide läbivaatamisel ja ravidokumentide täitmisel", mis annab ülevaate arsti õigustest ja kohustustest vigastustega patsientide läbivaatamisel ja ravidokumentide täitmisel ning õiguslikest probleemidest, mis võivad tekkida ebakorrektselt täidetud dokumentide tõttu," lisab Kalda.

Andmekaitse uue üldmääruse rakendumise ja dokumenteerimiskohustuse kohta saab lugeda 17. aprilli Meditsiiniuudiste paberlehest.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

26. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.