Patsiendid jäävad haiglatele pidevalt võlgu

Enamasti pole haiglatele võlgu jäädavad summad siiski suured.
Enamasti pole haiglatele võlgu jäädavad summad siiski suured.

Kõigis haiglates on patsiente, kes jäävad võlgu ja on ka neid, kellele tuleb inkasso saata.

«Konkreetset summat on keeruline välja tuua, see ju muutub pidevalt - arveid tuleb juurde ja patsiendid maksavad jooksvalt,» ütles Tallinna keskhaigla juhatuse liige Kersti Reinsalu. Tema sõnul on selle aasta võlgnevus haiglale umbes 15 000 eurot ja eelmisest aastast on veel võlgnevus 40 000 eurot, kirjutas Postimees Tervis

Põhja-Eesti regionaalhaigla finantsjuht Taavi Grööni sõnul olid patsiendid 31. märtsi seisuga haiglale võlgu 39 573 eurot. Tähtaja ületanud nõudeid oli nende seas 21 689 euro väärtuses ning üle 180 päeva tähtaega ületavaid võlgnevusi 3 346 euro ulatuses. Märtsi lõpu seisuga hindas regionaalhaigla finantsjuht lootusetuteks nõudeid summas 2881 eurot ja ebatõenäolisteks summas 2328 eurot. Eelmisel aastal oli regionaalhaigla nõuete summa eraisikutele 33 029 eurot ja üle-eelmisel 42 663 eurot. 

Lääne-Tallinna keskhaigla kommunikatsioonispetsialisti Liisa Suba sõnul olid patsiendid perioodi 01.01.2017-04.04.2018 haiglale võlgu 30 566,11 eurot. «Periood on valitud selliselt, kuna varasemad võlad on raamatupidamislikult kantud lootusetuteks nõueteks, millega tegeleb edasi inkasso,» selgitas Suba. Ta lisas, et üksnes praeguse aasta kolme kuu ja mõne päeva võlgnevusi oli haiglal summas 1095,97 eurot. Keskmiselt on üks patsient haiglale võlgu 20-40 eurot. 

 

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.