Gripp toob ikka veel surmajuhte

coughing young woman
coughing young woman

Mai esimese nädala andmete põhjal võib öelda, et kui haigestumine ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse jõudis hooajavälisele ehk tavapärasele tasemele, siis grippi haigestumine veel tavatasemele langenud pole.

Tervise ja heaolu infosüsteemide keskuse täpsustatud andmetel on hooaja algusest gripi tõttu hospitaliseeritud 1914 patsienti. Vähenenud on intensiivravi vajanud inimeste arv - eelmisel nädalal vajas intensiivravi 4 inimest, kellest üks suri. Gripihooaja algusest on intensiivravi vajanud 212 inimest, gripi tagajärjel on surnud 94 inimest, teatas terviseamet.

Mai esimesel nädalal pöördus arstide poole 2786 haigestunut, kellest 49 protsenti olid lapsed. Grippi haigestumine näitab langustrendi, 23.-29. aprillil pöördus arsti poole 3304 ja sellele eelnenud nädalal 3717 inimest.

Ägedatesse hingamisteede haigustesse haigestumus langes eelneva nädalaga võrreldes 16 protsenti ning grippi 37 protsenti. Haigestumine ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse jõudis hooajavälisele ehk tavapärasele tasemele, grippi haigestumine veel tavatasemele langenud pole. Endiselt on ringluses A- ja B-gripiviirused.

Sentinelsüsteemi kaudu registreeritud andmete põhjal võib hinnata grippi haigestumuse intensiivsust madalaks. Laboratoorse kinnituse said 56 A- ja 7 B-gripiviirust.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.