PERH ei saa üürilepinguta Apothekale senimaani arveid esitada

PERHi peamajas asuva apteegipinna renditüli ootab kohtuaega.
PERHi peamajas asuva apteegipinna renditüli ootab kohtuaega.

Põhja-Eesti Regionaalhaigla ootab ikka veel kohtuistungi määramist, mis lahendaks mullu oktoobris Terve Pere Apteegiga puhkenud tüli üüripinna üle.

PERH admisnistratiivdirektor Aivi Karu selgitas Meditsiiniuudistele, et kuna kehtivat üürilepingut pole, siis ei saa regionaalhaigla ka apteegipinda omavoliliselt valdavale Terve Pere Apteek OÜ-le üüri ja kommunaalkulude arveid esitada.

„Regionaalhaigla on esitanud hagi tagamise taotlusi vastavalt Terve Pere Apteek OÜ poolt tekitatava kahju suuruse kasvamisele. Kohus on kõik hagi tagamise taotlused rahuldanud,“ ütles Karu.

Delfi kirjutas aga, et PERH võib Terve Pere Apteegiga peetavas üürivaidluses anda loobumisvõidu. Nende andmeil on esimese astme kohus valmis PERHi kahjuhüvitise garantiiks arestima apteegi kontolt kokku ligi 260 000 euro ulatuses. Kuid Terve Pere Apteek OÜ kaebas rahuldatud taotlused edasi.

Kuni need kaebused pole kõrgemas kohtuastmes lahendatud, ei saavat maakohus asja sisuliselt arutama hakata. Õigupoolest ei taha kohus isegi istungi aega määrata. Põhjus on eelkõige bürokraatias.

PERH on raske valiku ees: kas esitada kahjuhüvitise garantiiks edaspidigi taotlusi, mis kohtu bürokraatia tõttu asja pidevalt edasi lükkavad, või lõpetada taotluste esitamine ja lasta kohtuprotsessil alata.

Viimase variandiga kaasneb risk, et kui kohtuvaidlus kunagi aastate pärast lõpu leiab, jääb haigla kahjuhüvitisest ilma. Delfi spekuleerib, et parema valiku puudumisel võib PERHi juhtkond peagi otsustada, et lihtsam on toimunud konkursi tulemused tühistada ja Terve Pere Apteegiga kokkulepe sõlmida, et lõpetada olukord, kus haigla ei teeni üüritulu, ja ühtlasi pääsetakse kohtuvaidlusest.

Täiendus:

Terve Pere Apteegi juhatuse liige Kadri Ulla täpsustas, et nad teevad igakuiselt PERHile kommunaalide ja üürimakseid, aga PERH kannab need neile tagasi. "Seega tekitab PERH oma tegevusega ise endale kahju," kinnitas Ulla.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.