Narva haigla sulgeb suveks osakondi

Narva haigla on sunnitud suveks osakondi sulgema
Narva haigla on sunnitud suveks osakondi sulgema

Narva haigla on kokkuhoiu eesmärgil kolinud lasteosakonna patsiendid teraapiaosakonda. Samuti muudetakse günekoloogia osakonna töökorraldust.

30. mail toimunud Narva haigla juhtkonna ja linnaelanike kohtumisel kinnitati, et lasteosakond reorganiseeritakse, täpsemini kolitakse neljaks kuuks ? juunist septembrini ? üle teraapiaosakonda. Linnaelanikele öeldi, et säärane optimeerimine toob asutusele ligi 80 000 eurot kokkuhoidu. Kuna lasteosakonna sulgemine on paljudele valus teema, kulges vestlus kohati kõrgendatud toonil, kirjutas Põhjarannik.

SA Narva Haigla juhatuse esimees Olev Silland tutvustas kokkutulnutele lasteosakonna 20 voodikoha täitumuse statistikat 2017. aasta suvekuudel ja sügise alguses: juunis oli 4,2 patsienti, juulis 3,4, augustis 3,4 ja septembris 6,2. Väikeste patsientide nii väikese arvuga põhjendaski Silland lasteosakonna töö reorganiseerimist eelolevaks neljaks kuuks alates 1. juunist.

Lasteosakonna patsiendid ja personal viiakse seniks, kuni lasteosakond on suletud ? juunist septembrini ?, üle teraapiaosakonda, kus ravitakse ka täiskasvanuid. Sillandi sõnul aitab see kokku hoida umbes 80 000 eurot, kuna sel ajal kasutavad sealsed töötajad ära oma puhkused ja nende kolleegidel ei tule samal ajal ületunnitööd teha.

Haigla ravitöö juht Pille Letjuka kinnitas, et teraapiaosakonnas ei hakata lapsi täiskasvanutega ühtedesse palatitesse paigutama.

Silland andis teada, et teiste haiglate kogemust järgides reorganiseeritakse kokkuhoiu eesmärgil ka günekoloogiaosakonna töö: sealsed patsiendid viiakse reedeks, laupäevaks ja pühapäevaks üle kirurgiaosakonna territooriumile, samas kui sealsed töötajad senikaua kodus puhkavad.

Sillandi sõnul hakatakse niisugust säästlikku lähenemist tulevikus praktiseerima ka teistes osakondades, kui neis vähe patsiente on.

“Kui teistes Eesti haiglates on kuidagi harjutud säärases režiimis töötama, siis loodan, et ka meie patsiendid suhtuvad sellesse mõistvalt,” sõnas ta. Pille Letjuka lisas, et teistes Eesti raviasutustes rakendatakse rangemaidki kokkuhoiumeetmeid. “Me ei hoia kokku kellegi konkreetse pealt,” püüdis Letjuka kokkutulnutele selgitada. “See on kokkuhoidu võimaldav optimeerimine,” lisas ta.

Letjuka sõnul kasvasid Narva haigla kulud möödunud aastal kiiremini kui tulud ? ning seda paljuski kollektiivlepingu tingimuste pärast, st kasvanud personalikulude tõttu.

Munitsipaalse SA Narva Haigla juhatuse plaani haigla sulgeda ajutiselt lasteosakond raha kokkuhoiu eesmärgil toetas ka haigla nõukogu, mis koosneb peamiselt Narva linnavolikogu liikmetest. Nõukogu esimehe Aleksei Voronovi kinnitusel aga kohustasid nad seejuures juhtkonda kategooriliselt nimetatud aja möödudes osakonna töö endisel kujul taastama.

“Kui juhtub mõni ettenägematu olukord või kui on tarvis lapsi laiemas mastaabis ravida, siis taastab lasteosakond kohe oma endisel kujul töö. Kuid praktika näitab, et suvel sellist asja ette tulla ei tohiks,” kommenteeris Voronov.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.