Teismelistel üha rohkem psüühikahäireid

Riigil puudub korralik ülevaade laste käitumis- ja psüühikahaiguste kohta.
Riigil puudub korralik ülevaade laste käitumis- ja psüühikahaiguste kohta.

Riigil puudub korralik ülevaade laste käitumis- ja psüühikahaiguste kohta.

Riigil puudub täielik statistika laste käitumis- ja psüühikahaiguste kohta, ent teada on, et 15-19-aastaste esmahaigestumused psüühikahäiretesse on viimastel aastatel sagenenud. Kokku hinnatakse selliste laste arvuks 20 000 kuni 40 000 ehk 10 kuni 20 protsenti kõigist alaealistest. Ligi 3000 last tarvitab antidepressante.

Sotsiaalministeeriumi rahvatervise osakonna peaspetsialist Käthlin Mikiveri sõnul on kuni 14-aastaste hulgas käitumis- ja psüühikahäirete esmahaigestumus pisut vähenenud, ent muret teeb psüühikahäirete tuntav kasv 15-19-aastaste seas.

Kui veel mõni aasta tagasi diagnoositi käitumis- ja psüühikahäireid enim viie- kuni üheksa-aastaste seas, kellele järgnesid 10-14-aastased, siis 2015.-2016. aasta paiku toimus muutus ja esmadiagnooside hulk hakkas 15-19-aastaste seas järsult tõusma.

 

Edasi loe ERRist

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.