Kas haiglate ühinemine on hea mõte?

Eesti Haigekassa juhatuse esimees Rain Laane vastab küsimusele, mis kerkis seoses plaaniga hakata kokku panema kliinikumi ja Põhja-Eesti Regionaalhaiglat ja Tallinna Lastehaiglat. Kas see on hea mõte?

Laane sõnul on suurte organisatsioonide liitmisel on alati nii võimalusi kui ka riske. "Kindlasti on positiivne, kui Eestis on rohkem kui üks õpetav haigla. Samuti on lihtsam korraldada digiteenuste (näiteks digiregistratuur ja haiglate infosüsteemid) ühist kasutamist ja edasiarendamist," rääkis ta. "Haiglate liitumisel saab ka koondada erioskusi nõudvaid teenuseid ühte konkreetsesse keskusesse."

Riskide poole pealt sõltub tema sõnul ühise haigla elukorraldus väga palju selle juhtkonnast ja haigla võimekusest. "Oluline on tagada raviteenuste kättesaadavus ja kvaliteedi parenemine ning jätkata võrgustunud üldhaiglate toetamist," rääkis ta. "Vastupidisel juhul võib tekkida monopoolne asutus."

Välja pakutud seitse aastat on Laane hinnangul piisav aeg, et võimalused ja riskid koostöös haiglatega läbi kaaluda. "Meie lähtume patsiendi huvidest - laiem eesmärk on tagada kõigile Eesti inimestele kindlustunne, et nende tervisemured saavad lahendatud õigeaegselt ja kvaliteetselt," märkis haigekassa juht.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.