Silmakliiniku omanik kogub dividendide mahtu

Katarakti lõikus
Katarakti lõikus

Nõmme Silmakeskus OÜ ainuomanik Tõnu Kuddu on ilmekas näide, kuidas haigekassa valikpartnerina edukalt majandada.

Silmaarst Tõnu Kuddule kuuluvas erakliinikus on igal aastal käive u 1,2 miljonit eurot ja kasum paarsada tuhat eurot. Kliinik on spetsialiseerunud hallkae ehk katarakti opereerimisele aastast 1994. 2017. aastal pakuti lisaks operatsioonidele ka ambulatoorset silmaarsti vastuvõttu, optometristi teenust ja prillide müüki (sellest tuli käivet alla 60 000 eurot, toim).

Kasum oli Äripäeva Infopanga andmetel mullu 310 000 eurot, aasta varem 177 000. Ehkki eelmise aasta eest omanikule dividende ei määratud, siis 2016. aastal ja 2017. aastal olid väljakuulutatud dividendid vastavalt 115 000 ja 50 000 eurot.

Kliiniku puhasrentaablus oli mullu 25%. Töötajaid oli arvestuslikult 13 (nagu ka varasematel aastatel) keskmise brutokuupalgaga 3200 eurot. Juhatuse liikme Tõnu Kuddu keskmine kuutasu oli mullu 6100 eurot.

Ettevõte on stabiilses seisus, aruande sõnul OÜ Nõmme Silmakeskus ei planeeri lähitulevikus investeeringuid ega uurimis- ja arendustegevuse projekte. Samuti ei ole äritegevus hooajaline ja sellega ei kaasne olulisi keskkonna- ja sotsiaalseid mõjusid. "Enamus meie teenuste rahastamisest on kaetud Eesti Haigekassaga sõlmitud lepingutega," kirjutab aruanne.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.