SYNLABi käive mullu kasvas

SYNLABi müügitulu ületas 2017. aastal tunamullust, ent kasum jäi 2016. aasta tulemusele alla.

Laboriteenuseid osutava SYNLAB Eesti OÜ müügitulu oli mullu 18,5 miljonit eurot, sellest Eestis 14,3 miljonit eurot ja 4,2 miljonit teistesse EL riikidesse. Aasta varem oli müügitulu 15,9 miljonit eurot. Majandusaasta aruandest selgub, et SYNLAB Eesti OÜ pakub teenust lisaks Eestile ka Soome, Leedu ja Norra turule, kokku moodustab tervishoiuteenuste eksport ligi 23% SYNLAB Eesti OÜ analüüside mahust.

SYNLAB Eesti OÜ aruandeperioodil teostati üle 6,9 miljoni laborianalüüsi.

Aruandeaasta kasum oli 2017. aastal 1,1 miljonit eurot (2016: 1,3 miljonit eurot).

Tööjõukulud mullu olid 4,9 miljonit eurot ja töötajate arv taandatuna täistööajale 190 (2016: 4 miljonit eurot ja 165 töötajat).

SYNLABi 2016. aastal ette valmistatud Tallinnas asuva kesklabori laienemine resulteerus 2017. aasta juunis kolimisega uutesse, avaramatesse ja rohkemate võimalustega ruumidesse Veerenni Tervisekeskuses.

Aruande kohaselt on SYNLAB Eesti klientideks rohkem kui pooled Eesti perearstidest, samuti erakliinikud, ambulatoorsed tervishoiuasutused, töötervishoiukeskused, mitmed Eesti haiglad ning erinevad teadus-arendusasutused ja riiklikud institutsioonid. Ettevõte pakub laboratoorse diagnostika teenust ka otse patsientidele. Firma tegevust juhib kaheliikmeline juhatus, kuhu kuuluvad juhatuse esimees ja kliiniline juht.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.