Patsientide esindaja: haigekassa juht ei mõista olukorra tõsidust

Patsientide esindaja Kadri Tammepuu
Patsientide esindaja Kadri Tammepuu

Eesti patsientide liidu tegevjuht Kadri Tammepuu sõnul ei mõista haigekassa juht, et kallite ortooside müük haiglates on moraalsest aspektist maksumaksja kulul rikastumine.

Tammepuu reageeris eilsele Äripäeva artiklile, mida vahendas ka Meditsiiniuudised, ja mis rääkis sellest, kuidas patsient sai lastehaiglast osta haigekassa soodustusega märksa kallimalt kui apteegist.

Tammepuu sõnul on äärmiselt kahju, et haigekassa juht Rain Laane ei mõista, et olukorras, kus paljud eesti pered näevad igapäevaselt vaeva, et ots otsaga kokku tulla ja kus ootamatud tervisekulud võivad lüüa nende eelarvesse suure augu, on kohatu otsida sisutühje õigustusi oma tegemata jätmistele. Operatiivne nõuanne ei vaja seaduste muutmist. 

"Juriidilises mõttes pole tegu küll varastamisega, kuid moraalses mõttes on see patsiendi ja maksumaksja kulul rikastumise õigustamine selmet lahenduste pakkumine," lisas ta. "Haigekassa roll peaks olema maksuraha kõige optimaalsem kasutamine. Terve mõistuse puhul oleks piisanud haiglale märkuse tegemisest, et patsienti tuleb teavitada, et ortoose saab osta ka mujalt ja toode on müügil erineva hinnaga. Otsuse tegemisel aitaksid inimest näiteks portaalid: www.raviminfo.ee  ja www.apteegiinfo.ee Järgmises etapis saaks siis juba õigusaktide muutmisega tegelema asuda."

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.