Kinnitati haigekassa nõukogu ja nende palgad

Täna on Vabariigi Valitsuses päevakorras nii määruse "Eesti Haigekassa nõukogu liikmete tasustamise kord“ kui ka määruse „Eesti Haigekassa põhikiri“ muutmine.
Täna on Vabariigi Valitsuses päevakorras nii määruse "Eesti Haigekassa nõukogu...

Täna on Vabariigi Valitsuses päevakorras nii määruse "Eesti Haigekassa nõukogu liikmete tasustamise kord“ kui ka määruse „Eesti Haigekassa põhikiri“ muutmine.

Haigekassa põhikirja muutmise eelnõuga teeb tervise- ja tööminister Riina Sikkut valitsusele ettepaneku viia Eesti Haigekassa põhikiri kooskõlla Eesti Haigekassa seaduse ja ravikindlustuse seaduse muudatustega ehk põhikirjas täpsustatakse haigekassa nõukogu reguleerivaid sätteid ja haigekassa juhatuse ülesandeid.

Eelnõu järgi on Eesti Haigekassa nõukogus senise viieteistkümne asemel kuus liiget. Tervishoiu korraldamise valdkonna eest vastutav minister ja riigi eelarvepoliitika valdkonna eest vastutav minister on nõukogu liikmed ametikoha järgi, ülejäänud neli liiget nimetab valitsus Eesti Tööandjate Keskliidu (kaks liiget), Eesti Ametiühingute Keskliidu ja Eesti Puuetega Inimeste Koja ettepanekul.

Eelnõuga soovitakse täpsustada ka Eesti Haigekassa juhatuse ülesandeid.

Nõukogu liikmeid ja nende tasustamist puudutava eelnõuga teeb tervise- ja tööminister Riina Sikkut valitsusele ettepaneku viia määrus kooskõlla Eesti Haigekassa seaduse muudatustega, millega vähendati haigekassa nõukogu liikmete arvu seniselt viieteistkümnelt kuuele ning muudeti valitsuse poolt haigekassa nõukogu liikmete nimetamise sätteid.

Eelnõuga täpsustatakse  haigekassa nõukogu liikmete tasustamist. Kui seni maksti tasu nõukogus töötamise eest üheteistkümnele valitsuse poolt nimetatud nõukogu liikmetele,siis pärast nõukogu liikmete arvu vähendamist, makstakse tasu neljale nõukogu liikmele. Valitsus nimetab neli Eesti Haigekassa nõukogu liiget (kaks Eesti Tööandjate Keskliidu, ühe Eesti Ametiühingute Keskliidu ja ühe Eesti Puuetega Inimeste Koja ettepanekul).

Alates 1. jaanuarist 2018 makstakse Eesti Haigekassa nõukogu liikmetele nõukogus töötamise eest tunnitasu alammäära alusel 2,97 eurot vastavalt töötatud ajale. Tasu makstakse Eesti Haigekassa eelarvest.

Tervishoiu korraldamise valdkonna eest vastutav minister ja riigi eelarvepoliitika valdkonna eest vastutav minister on nõukogu liikmed ametikoha järgi ning neile tasu ei maksta.

Määrus jõustub 1. septembril 2018.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.