Sarv: huvide konfliktist ei ole meile teatatud

Eesti Apteekrite Liidu peaproviisor Kaidi Sarv nentis, et olukordi, kus proviisor või farmatseut töötab lisaks apteegile näiteks ravimifirmas, tuleb praktilises elus ette.
Eesti Apteekrite Liidu peaproviisor Kaidi Sarv nentis, et olukordi, kus...

Meditsiiniuudiste küsimusele, kas ravimiesindaja võib töötada apteekrina ja kuidas oleks sellisel juhul tagatud huvide konflikti vältimine, vastas Apteekrite Liidu peaproviisor Kaidi Sarv.

Kaidi Sarv kommenteeris ravimitootjate liidu eetikakomiteele esitatud küsimust, kas ravimiesindaja võiks töötada ka apteegis: "Apteekrite Liit ei ole seda teemat arutanud ega ühtegi sellist otsust vastu võtnud. Samuti ei reguleeri sellist olukorda eetikakoodeks.
 
Olukordi, kus proviisor või farmatseut töötab lisaks apteegile veel mõnes muus kohas (näiteks ravimifirmas), tuleb praktilises elus ette. Pigem reguleerib mitmes kohas töötamist inimese enda tööleping (apteegi ja ravimifirmaga). Selle kohta, et oleks tekkinud huvide konflikti (ehk apteekrit oleks märgatud soovitamas just enda ravimifirma ravimeid), ei ole Apteekrite Liidule mingit tagasisidet antud. Pigem on kuulda olnud sellest, et mõned apteekrid ja ka arstid on olnud mõne võrkturunduse (näiteks Herbalife, Golden vm) esindajad ja soovitanud just neid tooteid (mis ei ole ravimid). Need näited jäävad aga aastate taha.
 
Samuti on kuulda olnud olukordadest, kus mõni arst on mõne teatud raviviisi (näiteks ravimitevaba loodusravi, homöopaatia vm) viljeleja ja eelisanud “tavaravimite” väljakirjutamisele just neid tooteid."
 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.