Pille Taba asus närvikliinikut juhtima

Prof Pille Taba on augustis TÜKi närvikliiniku juht.
Prof Pille Taba on augustis TÜKi närvikliiniku juht.

Tartu Ülikooli Kliinikumi närvikliiniku uus juht on alates augustist professor Pille Taba.

Kliiniku senine juht Toomas Asser alustas 1. augustil 2018 tööd Tartu Ülikooli rektorina.

Pille Taba alustas neuroloogina tööd pärast internatuuri läbimist 1987. aastal Jõgeva haiglas ning alates 1992. aastast uue spetsialiseerumisprogrammi alusel residendina Tartu Ülikooli närvikliinikus, kirjutab Kliinikumi Leht.

Samal ajal astus ta ka doktorantuuri prof Toomas Asseri juhendamisel, teemaks Parkinsoni tõbi, töötades ka neuroloogina ja õpetades üliõpilasi.

Pärast meditsiinidoktori kraadi kaitsmist 2003. aastal valiti Pille Taba närvikliiniku dotsendiks ja alates 2016. aastast professoriks. Samas on ta jätkanud ka kliinilist tööd vanemarst-õppejõuna.

Pille Taba on olnud aktiivne konverentside ja koolituste korraldaja. Aastatel 2006–2013 juhatas ta Tartu Ülikooli arstiteaduskonna täienduskeskust. Alates 2008. aastast on ta Ludvig Puusepa nimelise Neuroloogide ja Neurokirurgide Seltsi president ning sotsiaalministeeriumi erialakomisjoni esimees. 2008–2018 oli ta Eesti Liigutushäirete Seltsi president.

Pille Taba osaleb mitmetes otsustuskogudes, on ravijuhendite nõukoja esimees ning Tartu Ülikooli inimuuringute eetika Komitee, Eesti Teadusagentuuri terviseuuringute ekspertkomisjoni ja ravimiameti müügilubade komisjoni liige.

Pille Taba teadustöö on olnud pühendanud liigutushäiretele, sh Parkinsoni tõbi, toksilised liigutushäired ja hüperkineetilised häired, ning neuroinfektsioonidele. Tähtsal kohal on kraadiõpe: Pille Taba juhendamisel on kaitstud 3 doktoridissertatsiooni ja 15 magistritööd, praegu on juhendamisel 9 doktoritööd.

Professor Taba ja kaastöötajate poolt on avaldatud kokku ligi 300 publikatsiooni, neist 50 artiklit eelretsenseeritavates ajakirjades ning 18 monograafiat ja raamatu-peatükki; teadustöö tulemusi on kutsutud lektorina esitama rahvusvahelistele kongressidele. Ta on Rahvusvahelise Liigutushäirete Seltsi juhatuse, Euroopa Neuroloogiaakadeemia Programmikomitee ja Euroopa Ravimiameti neuroloogia nõuandva komitee liige.

Pille Taba tegevuses on tähtsal kohal olnud innovaatiliste meetodite rakendamine kliinilises neuroloogias: botulismitoksiini süstimine düstooniate, spastilisuse ja sialorröa ravis, pumbaravimite kasutamine parkinsonismi ja spastilisuse ravis. Erialaseltsi presidendina on Pille Taba koordineerinud taotluste esitamist raviteenuste nimekirja.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.