Ravimite hulgimüüjate turul troonis mullu Magnum

Ravimid.
Ravimid.

Ravimiturg jaguneb Eestis suuresti kolme hulgimüüja vahel, neist suurem osa kuulus läinud aastal Magnum Medicalile.

Ravimiamet toob aastaraamatus välja 2017. aastal enim ravimeid müünud hulgimüüjad ja nende osakaalu ravimiturul.

Sealt selgub, et 2017. aastal kuulus 28,6% ravimiturust Magnum Medical OÜ-le (Apotheka apteegiketi omanik), aasta varem oli see maht olnud 30,7%. Firma tegevjuhtkonda kuulub Tiina Lätti, ettevõtte omanik on 100% Magnum AS. Viimase 100% omanik on omakorda Up Invest OÜ, mille omanik on äriregistri andmetel Finantstagatiskonto: MM Holdings B.V., nõukogu esimees aga Margus Linnamäe.

Ravimite hulgimüüja Tamro Eesti OÜle (Benu apteegiketi omanik) kuulus mullu 26,3% ravimiturust, aasta varem 24,3%. Firma juhatuses on hetkel Janno Kurg, Leon Jankelevitsh, Kaidi Kelt, Tanel Kuusmann ja Krister Tamm. Ettevõtte omanik on 100% Läti firma Phoenix Baltics Holding SIA VRE.

Kolmandal kohal on Apteekide Koostöö Hulgimüük OÜ 21,3%-ga (aasta varem 21,6%). Firma juhatust esindab Maikki Lemetti. Osaühing kuulub Apteekide Koostöö ASile, mille juhatuses taas Lemetti, nõukogus Alexander Linnamäe, Silvi Tooming, Siim Uibokand ja Aivar Linnamäe. 

Ravimiameti koostatud tabeli kohtadel 4–7 on turu hõive juba oluliselt väiksem: Roche Eesti OÜ 5,6% (aasta varem 5,5%), terviseamet 5,4% (2016. a 4,9%), Baltfarma OÜ 4,8% (2016. a sama) ja Oriola AS 2,8% (2016.a 2,6%).

Hulgimüüjate osakaalu ravimiturul aastatel 2013–2017 vaata loole lisatud failist.

 

Galerii

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.