Tervishoiu lisaraha jaotamine 7 kuu vaates

Onkoloogilise ravi rahastamine on üks suuremaid prioriteete haigekassa jaoks. Pildil terviseminister Riina SIkkut tutvumas PERHi vähiravi võimalustega 2018 oktoobris.
Onkoloogilise ravi rahastamine on üks suuremaid prioriteete haigekassa jaoks....

Käesolevaks aastaks tuli tervishoidu lisarahastusena ligikaudu 34 miljonit eurot. Uurisime haigekassast, kui palju on need miljonid ravijärjekordi vähendada jõudnud.

Endoproteesimisi tehti 2018. aasta 7 kuul võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 339 operatsiooni võrra rohkem, mis näitab operatsioonide teostamise kasvu 19%. Kõige suurema suhtelise kasvuga on Ida-Viru Keskhaigla täiendava 66 operatsiooniga (kasv 67%).

Haigekassast öeldi, et olulise valdkonnana suunati täiendavaid vahendeid laste ravisse. Eelmise aasta sama perioodiga võrreldes on tagatud kasv ambulatoorse pediaatria ravijuhtudes (1339 juhtu, 2%), samuti haiglaravi juhtudes (605 juhtu, 8%).

Paranenud on lastepsühhiaatria kättesaadavus – alla 19aastastele kindlustatutele osutati seitsme kuuga ambulatoorselt 2251 ravijuhtu ehk 10% rohkem. Statsionaarse ravi osas oli kasv 88 juhtu ehk 9%. Psühhiaatria eriala tervikuna on samuti kasvutendentsiga, kinnitati haigekassast.

Jätkuvalt on haigekassa prioriteediks onkoloogilise ja hematoloogilise ravi õigeaegne ja vajalikus mahus tagamine. Algselt peamiselt statsionaari kavandatud kasv on ravivajadustest ja taktikast lähtuvalt realiseerunud olulise ambulatoorse juhtude kasvuna – onkoloogias 4745 ravijuhtu (kasv 7%) ja hematoloogias 2440 ravijuhtu rohkem (kasv 15%).

Ambulatoorsetest sisehaiguste lisarahastus on võimaldanud osutada eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 9278 ravijuhtu rohkem (kasv 12%).

Jätkuvalt, nagu ka 2017. aastal on haigekassa jaoks prioriteetse erialana kardioloogia, kus haiglaravi juhud on ka 2018. aastal mõõduka kasvuga. Seitsme kuuga on täiendavalt osutatud 185 juhtu (kasv 2%).

Raviasutuste kommentaare lisaraha kasutamise kohta sel aastal saab lugeda 6. novembril ilmuvast Meditsiiniuudiste paberlehest. Seal selgitab ka haigekassa finantsosakonna juht, kuidas täpselt lisaraha haigekassa eelarvesse jõuab ja kuidas jaguneb.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.