Osteoartriidi äriidee võitis konkursi

Osteoartriidi varane diagnoosimine aitab inimestel kauem tervena elada.
Osteoartriidi varane diagnoosimine aitab inimestel kauem tervena elada.

Kolmapäeval, 5. detsembril, kuulutati idufirmade äriideede võistluse Life Science Pitching võitjaks Oulus tegutsev ettevõte MAKNEE, mis arendab osteoartriidi diagnoosimise seadet.

Life Science Pitchingu korraldas Tartu Ülikool koos seitsme Soome ja ühe Norra ülikooliga Euroopa suurima idufirmade festivali Slush raames. Konkursi finaalis sai võimaluse oma äriideed tutvustada ja rahvusvahelise þürii ees 30 000 euro suurusele peaauhinnale kandideerida kaheksa idufirmat.

Võitjaks saanud MAKNEE arendab seadet, mille abil diagnoositakse osteoartriiti, mis on Soomes 6% invaliidsuspensioni juhtumite põhjuseks. Haigus toob Soome tervishoiusüsteemile kaasa igal aastal umbes miljardi euro suuruse kulu. Selle haiguse varane diagnoosimine aitab seda kulu oluliselt kokku hoida ja inimestel kauem tervena elada.

„Meie põhjanaabritel on palju häid praktikaid, millest Tartu Ülikool ja Eesti start-up-kogukond saavad õppida. Slush on üks neid kohti, kus saame üksteise tegemistega tutvuda,“ kommenteeris koostööd Tartu Ülikooli ettevõtluse nõustaja Aivar Pere.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.