Haiglajuhid on koolitusel hinnas

Tervist edendavate haiglate (TEH) võrgustiku Eesti koordinaator Tiiu Härm otsib TEH-koolitustel saalist rohkem haiglajuhte.

Tervist edendavate haiglate (TEH) võrgustiku Eesti koordinaator Tiiu Härm otsib TEH-koolitustel saalist rohkem haiglajuhte.

Peamiselt tööandja määrab selle- kas ja millises tempos TEHi ideed Eesti raviasutustes rakenduvad- olgu see töötajate füüsilise ja vaimse tööpotentsiaali tõstmine- suitsuvaba haigla kujundamine või muu tervist edendav abinõu- mille tulemusena tõuseb majanduslik kasu- töötajate motivatsioon ja klientide rahulolu.

Rakvere ja Viljandi koolitustel osalenud haiglate juhtivtöötajad- arstid ja õed teavad erinevatest TEH-rakendustest Eesti haiglates. Suitsuvaba haigla katseprojektiga alustavad Põlva ja Rapla haigla ning TÜ kliinikumi kopsukliinik jaanuarist 2006.

Kui Eesti TEH võrgustiku projekti rahastab Eesti Haigekassa- siis kohapeal tuleb projektiväliseid TEH-tegevusi rahastada igal haiglal ise- soovitavalt koostöös omavalitsusega. Majanduslikult ei ole TEH-liikumine haiglajuhtidele artraktiivne seni- kuni Eesti seadusandlus tulumaksustab töötajatele tehtud terviseedenduslikke kulusid kui erisoodustust.

29.-30. novembrini oli Eesti TEH võrgustiku piirkondlik seminar “Haiglapersonali võimestamine: tervist edendavad töökohad. Koostöö paikkonna institutsioonidega” Viljandi haiglas. Kaks kuud varem oli analoogne koolitus Rakvere haiglas.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.