Autor: Siret Trull • 22. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Natalisumaabi infusioonravi lisatakse tervishoiuteenuste loetellu

Reedel kiitis Haigekassa nõukogu heaks natalisumaabi infusioonravi lisamise tervishoiuteenuste loetellu. Eesti Sclerosis Multiplex’i Ühingute Liit tervitab seda otsust, mis annab uue ja kaua oodatud ravivõimaluse neile patsientidele, kelle puhul teised raviviisid ei ole olnud tõhusad.

„Seda ravi ootasid praegu Eestis umbes 50 enamuses noort, tööealist inimest,“ sõnas liidu juhatuse esimees Pille-Katrin Levin. „Natalisumaabi infusioonravi toel saavad need sclerosis multiplex’iga inimesed püsida tööturul veel vähemalt 20 aastat, elada normaalset pereelu ja olla ühiskondlikult aktiivsed.“

„Oma otsusega näitas Eesti Haigekassa nõukogu, et väärtustab noorte inimeste tervise säilitamist, mis on eriti oluline praeguses Eesti vananevas ühiskonnas,“ lisas Levin.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099