2. november 2014
Ainult tellijatele

Halva sõnumi edastamisel on oluline empaatilisus

Palliatiivse meditsiini konsultant Martin Leiper, kes töötab Ühendkuningriigis Dundee ülikoolis, selgitas oma hospiitsikonverentsil peetud ettekandes, kui oluline on empaatilisus halva sõnumi teatamisel.

Martin Leiper on oma elus olnud ise nii halbade uudiste edasi andja kui ka saaja rollis. Ta meenutas esimest korda, mil pidi noore arstina teatama patsiendile, et tollel on ravimatu haigus ja kahetses, et edastas toona vaid fakte, oskamata olla empaatiline.  Kui tal endal tuli aastaid hiljem tohtrilt vastu võtta halbu sõnumeid oma tervise kohta, jäid talle aga kogu vestlusest kõige eredamalt meelde kolleegi sõnad: “Martin – maybe it is time to smell the roses …”

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708