6. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistikaamet - surmapõhjuste andmeid on avaldatud ka pärast 2002. aastat

07.12.2006

<br />Tänase (07.12) Eesti Päevalehe artikli "Eestlaste surmapõhjusedkoondatakse taas registrisse" põhjal jääb ekslik mulje nagu 2002.aastast pole Eestis surmapõhjuste andmeid kogutud- analüüsitud ega avaldatud.

Surmapõhjuste andmeid on seni kogunud ja avaldanudStatistikaamet. Iga surmajuhtumi puhul fikseerib surmapõhjuse arst-kes kirjutab surmatõendi- mille alusel koostatakseperekonnaseisuasutuses surmaakt. Surmatõendid edastatakseSiseministeeriumi vahendusel Statistikaametisse- kus toimub andmetesisestus ja kontroll ning statistika avaldamine. 2003. a oktoorbistkuni 2005. a jaanuarini oli isikuandmete töötlemineStatistikaametis andmekaitse probleemide tõttu peatatud. See aga eitähenda- et surmapõhjuste andmete kogumisse oleks vahe tekkinud-sest arstid koostasid surmatõendeid loomulikult edasi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708