13. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tänasest töötab Eestis ainulaadne mammograaf

14.12.2006

<strong>TÄNASEST TÖÖTAB EESTIS AINULAADNE- MADALA KIIRGUSDOOSIGATÄISDIGITAALNE MAMMOGRAAF<br /></strong><br />Tänasest on OÜ Mammograaf Rinnakliinikus Tallinnas Sütiste teeltäiskoormusega töös madala kiirgusdoosiga täisdigitaalne SectraMicroDose mammograaf. See on esimene täisdigitaalne mammograafEestis- mis võimaldab kasutada kõikidest teistest mammograafidestoluliselt madalamat kiirgusdoosi ja lubab ohutult uurida naisikõikides vanuserühmades kartmata ülemäärasest kiirgusdoosisttingitud ohtusid.

OÜ Mammograafi põhitegevus on rinnavähi varajane avastamine jakliiniline mammograafia. OÜ Mammograaf on Eesti Haigekassakoostööpartner rinnavähi varajase avastamise programmis. OÜMammograafil on nüüd kaks statsionaarset aparaati TallinnaRinnakliinikus ja kolmas liikuv mammmograaf- millega uuritaksenaisi maakondades. Aastas tehakse vähi varajase avastamiseprogrammi raames rinnauuringuid umbes 10 000 naisele- lisaks umbes2500 naist käib aasta jooksul kliinilise mammograafia uuringutel.Igal aastal avastatakse meie poolt keskmiselt 100rinnavähijuhtu.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708