10. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigikaitsekomisjonis vaagiti kutsealuste terviseprobleemidega seonduvat

11. juuni 2007

<br />Riigikaitse komisjoni tänasel istungil olid arutusel kutsealustetervisliku seisundiga seotud probleemid. Kaitseressursside ameti-mida Riigikogu riigikaitsekomisjon hiljuti külastas- andmetelosutusid ajavahemikul 01.12.2005 - 01.12.2006 tervisenäitajatealusel ajateenistuseks mittekõlbulikuks 32 % kutsealustest- lisakstunnistati piirangutega kõlblikuks 21 % ning ajutiseltmittekõlbulikuks 26 % kutsealustest. Statistika kohaseltkutsealuste tervislik seisund pidevalt halveneb.

Riigikaitsekomisjoni liikmed olid seisukohal- et kutsealustetervisliku seisundi parendamiseks on põhjendamatult vähe tähelepanupööratud kehalise kasvatuse osatähtsusele koolides- aga kariigikaitseõpetuse rollile noorte kaitsetahte kujundamisel. Omaseisukohti selgitasid istungile kutsutud haridus- ja teadusministerTõnis Lukas ning kaitseminister Jaak Aaviksoo. Lukase sõnul onkehalise kasvatuse tundides tagatud miinimumkoormus- tähelepanutuleks pöörata aga koolivälisele sportlikule tegevusele ja õpilasteeluviisidele. Haridus- ja teadusminister toonitasmotivatsioonisüsteemi olulisuse tõhustamist. Näitena tõi ta "Noorelõvisüdame" tunnustusmärkide süsteemi- mis motiveeriks lapsikehalisi võimeid arendama. Koostöös kultuuriministeeriumiga tulebleida võimalus kaasata rohkem lapsi koolivälisesse sportlikkutegevusse. Samas tõdes Lukas- et tänapäevane elukorraldusperekonniti aktiivset sporti ei soosi. Rohkem oleks vaja toetada jaluua koolide juurde spordiklubisid.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099