18. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pole arsti- pole probleemi

Eesti Arstide Liidu pressiteade 19.06.2007

<br />Esmaspäeval teatas sotsiaalminister Maret Maripuu Eesti ArstideLiidule- et arst-residentide palka ei saa tõsta enne sügiselvõib-olla tehtavaid riigieelarve muudatusi. Veel möönis minister-et tema 9. mail antud lubadus kiirabiarstide palgatõusust 99kroonini tunnis oli eksitus.

Tegelikult on ekslik sotsiaalministri ja haigekassa nõukoguesimehe seisukoht- et arstide miinimumtunnitasu on 93-75 krooni.See summa on haigekassa hinnakirjas arsti palgakuluna arvestatudsumma- mida haiglatele makstakse aasta algusest peale. Arstidepalga alammäär on alates 1. aprillist palgaläbirääkimistel kokkulepitud 99 krooni tunnis. Haiglad seda kokkulepet täidavad-valitsus aga vaatamata lubadustele riigieelarvest finantseeritavatearst-residentide ja kiirabi palgatõusuks seni raha eraldanud eiole.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099