1. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mikroobid ei alistu meditsiinile

02.07.2007

<br />21. juunil 2007 avaldas EASAC* raporti- mille tulipunktis onmikroobivastaste ravimite suhtes tekkinud resistentsus. Teadlastehinnangu kohaselt tuleb antibiootikumiresistentsust käsitlevateteadusuuringute ebapiisava rahastamise korral arvestada seni ravileallunud viirusnakkuste poolt põhjustatavate surmajuhtudesagenemisega juba lähitulevikus. Antibiootikumiresistentsustmõjutavaid ja sellest sõltuvaid asjaolusid tuleb käsitledaterviklikult- probleemi on võimalik lahendada vaid rahvatervise-keskkonna- tööstuse ja teadusuuringute eest vastutavate ELinstitutsioonide ja liikmesriikide valitsusasutuste ühiste meetmetetulemusena. Koordineerimise eest vastutava Euroopa Komisjoniülesandeks on ka liikmesriikide andmete koondamine nakkuste levikukaardistamiseks. Tervet Euroopat kajastava võrdlusmaterjaliesitamist takistab erinevate riikide andmete mitteühilduvus.Tervikülevaade võimaldab prognoosida võimalikke majanduslikkekõrvalmõjusid- muuta vajadusel tervishoiusüsteemi ja nõustadateaduse rahastajaid kogu Euroopas.

Raportis juhitakse tähelepanu ohtudele- mis kaasnevad paljudenakkusetekitajate (MRSA- <em>Clostridium difficile</em>-<em>E-coli</em>) ja nakkushaiguste (tuberkuloos- kopsupõletik-meningiit) juures täheldatud resistentsusega mikroobivastasteravimite suhtes.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099