16. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aina rohkem Ida-Viru Keskhaigla õdesid omandavad kõrgharidust

19. juunil anti Jõhvi Kontserdimajas üle diplomid Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli õendusteaduskonna tasemeõppe läbimisest kümnele haigla õele. Äärmiselt positiivne- et viimaste aastatega kõrgharidusega õdede arv haiglas aina kasvab.

Üle kogu maailma on tervishoiusüsteem üles ehitatud sel moel- etkõige arvukamalt töötab seal õdesid. Toimub pidev teaduse areng-ilmuvad uued töömeetodid ja ravivõimalused- ning kaasaegnemeditsiin esitab õendustöötajatele terve rea uusi nõudmisi. Õdepeab olema patsiendiga tegeleva meeskonna täieõiguslik liige; õeltoodatakse aktiivset osavõttu patsiendi füüsilist ja vaimsetseisundit arvestava ravimetoodika kujundamisel. Samuti on õeülesandeks suunata patsienti tervislike eluviiside juurde ningosata patsiente ja nende sugulasi õpetada tulema toimeigapäevatoimingutega; õde peab suutma ja oskama olla patsiendiõiguste eest seisja.

See on vaid osa sellest- mida õde peab oskama ja suutma. Ajanõue on- et õde pidevalt arendaks oma professionaalseid oskusi.Ühelt poolt võimaldab parem haridus osutada patsientidele rohkem jakvaliteetsemat abi- teisalt tõhustab see professionaalset mõtlemistning annab julguse langetada iseseisvaid otsuseid.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099