14. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Harjumaal diagnoositi harvaesinev nakkushaigus tulareemia

Tervisekaitseinspektsioon Pressiteade 15. august 2007

<br />Harjumaal diagnoositi Eestis harvaesinev nakkushaigus tulareemia.Eelmine tulareemiasse nakatumine registreeriti siin kuus aastattagasi 2001. aastal- siis haigestus kaks inimest.

Tulareemia puhul on tegemist ohtliku nakkushaigusega- midakannavad edasi pisinärilised või putukad (puugid- sääsed). Haigusevõib saada näiteks nakatunud hiirte või rottide poolt saastatudtoitu süües- kokku puutudes seisva veega- milles on ujunud võihukkunud haige loom või näriliste väljaheitetolmu sissehingamisel(näiteks heinateol). Inimeselt inimesele nakkus ei levi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099