26. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Siiri Oviir: de facto ebavõrdsus kestab

27.septembril 2007. a. Strasbourg

<br />Euroopa Parlament arutas täna täiskogu istungil naiste õigustekomisjoni raportit soolise võrdõiguslikkuse edendamisest EuroopaLiidus 2007. aastal. Saadikud tõdesid muuhulgas- et naiste jameeste palgavahed on säilinud ning et naised on vaesusest rohkemohustatud. Liikmesriike kutsuti üles võitlema mistahes soopõhisediskrimineerimise vastu.

Euroopa Parlamendi saadik- naiste õiguste ja soolisevõrdõiguslikkuse komisjoni liige- Siiri Oviir- nentis- et vaatamatavõrdõiguslikkuse <em>de jure</em> olemasolule kõigis Euroopa Liiduriikides- kestab <em>de facto</em> ebavõrdsus võimu- ningmajanduslikele- sotsiaalsetele ja kultuurilistele ressurssidelejuurdepääsu jaotumisel naiste ja meeste vahel- mis on tingitudvalitsevate tavade püsimisest ja nende mõjust perekondlikekohustuste ebavõrdsele jaotusele ning enamuse naiste jaokseksisteerivatest pere- ja tööelu ühitamise takistustest. Eeltoodunäitab paraku aga demokraatia defitsiiti Euroopa tasandil.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099