1. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pressipäev Valgamaal 2007 - 9. oktoober 2007

Pressipäeva teema: "Koostöö toimimine Valga-Valka piiriäärses regioonis - haridus- tervishoid- piiriülesed ühistegevused."

Küllap on paljudel meeles veel lapsepõlvest pärit trikigaküsimus: missugune linn ei mahu Eestisse ära? Valga linn muidugi.Tõepoolest- Valga on Eestis ja võib vist liialdamata öelda- et kogumaailmas unikaalne nähtus - linn- mis on territoriaalselt üks- agamilles on kaks keskust. Kõige paremini iseloomustab Valga linnatema tunnuslause - 1 linn- 2 riiki. Tänu sellele- et Eesti ja Lätijagavad ühte linna- teevad ka Valga maakond ja Valka rajoonomavahel tõhusat koostööd.

Natuke andmeid: Valgas elab 14-4 tuhat ja Valkas 6-6 tuhatelanikku- kokku 21 tuhat inimest. Valgast maanteed mööda onTartusse 89- Pärnusse 144- Tallinna 245- Riiga 175 ja Pihkvasse 170km. Valgas on avatud kolm piiripunkti - jalakäijatelerahvusvaheline Valga-Valka piiripunkt- jalakäijatele jasõiduautodele Valga-Valka piiripunkt ning rahvusvaheline maanteepiiri-tollipunkt. Imporditava kauba kontrolli teostavad Valgasveterinaarteenistuse-- fütosanitaar- ja taimegarantiinikontrollikeskused.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099