1. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigikohus: vanuse tõttu ametist vabastamine on vastuolus põhiseadusega

02.10.2007

<br />Riigikohtu põhiseaduslikkuse järelevalve kolleegium tunnistas eilseotsusega põhiseadusega vastuolus olevaks ning kehtetus Avalikuteenistuse seaduse sätted- mis puudutasid ametnike teenistusestvabastamist vanuse tõttu.

Seni nägi Avaliku teenistuse seadus (ATS) ette- et ametnikku onvõimalik ametist vabastada vanuse tõttu- kui ta on saanud65-aastaseks. Seaduse kohaselt oli ametiasutusel võimalik vabastada65. aastane ja vanem inimene teenistusest üksnes formaalse aluse-vanuse- tõttu ja ilma igasuguse sisulise põhjenduseta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099