24. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Ringkonnakohus ei peatanud AS-ile Steri kuuluva tehase tööd

25.10.2007

<br />20.09.2007 esitasid Eha Lettermo ja Pille Kaarlõp TallinnaHalduskohtule kaebuse- milles palusid tühistada keskkonnaministri18.09.2007 käskkirjaga AS-ile Steri väljastatud kiirgustegevusluba.Koos kaebusega esitati ka esialgse õiguskaitse taotlus vaidlustatudkäskkirja ja tegevusloa kehtivuse viivitamatuks peatamiseks.

25.09.2007 jättis Tallinna Halduskohus esialgse õiguskaitsetaotluse rahuldamata. Kohus leidis- et osooni levik ja kaebuseesitajate stress pole selline oht- mille tõttu tuleks kohaldadaesialgset õiguskaitset. Ei ole põhjust eeldada- etkiirgustegevusega kaasneks õhusaaste piirmäärade ületamine või etkiirgustegevusega kaasnev (kaasneda võiv) õhusaaste oleks tehaselähedal elavate inimeste tervisele ohtlik. Esialgse õiguskaitsekohaldamist ei õigusta stress- mis tuleneb üksnes teadmisest- etebameeldiv haldusakt kehtib- ega tugine haldusakti kehtivusestlähtuva ohu adekvaatsele hindamisele. Kohus pidas vähetõenäolisekska võimalust- et kohtumenetluse ajaks kiirgusallika kasutamisekeelamine stressi välistaks või vähendaks- sest allikas paiknekssamal kohal jätkuvalt ning lisaks säilib võimalus- et kaebuserahuldamata jätmise korral kiirgusallika kasutamist jätkatakse.Kohtu hinnangul ei saa esialgse õiguskaitse vajadust põhjendada kaettevaatusprintsiibiga ning oluline avalik huvi nii esialgseõiguskaitse poolt kui ka vastu puudub.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099