5. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Menetlusse võeti eelnõu e-tervise infosüsteemi rakendamiseks

6. november 2007

<br />Riigikogu juhatuse otsusega võeti menetlusse valitsuse 5. novembrilalgatatud puhkuseseaduse muutmise seaduse eelnõu (145 SE)- milleeesmärgiks on isa rolli väärtustamine ühiskonnas ja peresidemetetugevdamine. Isa rolli väärtustatakse läbi tasustatud puhkuseandmise isadele- et isa saaks olla kodus koos ema ja lapsega- samaskaotamata sissetulekus. Isapuhkuse ajaks säilitatakse töölepingugavõi avalikus teenistuses töötavale isale tema keskmine palk- miskompenseeritakse tööandjale riigieelarvest. Juhtivkomisjoniksmäärati sotsiaalkomisjon.

Valitsuse 5. novembril algatatud tervishoiuteenuste korraldamiseseaduse ja seonduvate seaduste muutmise seaduse eelnõul (146 SE) onoluline mõju tervishoiukorraldusele tervikuna. See tähendabüleminekut täielikult elektroonilisele tervishoiuteenuse osutamisedokumenteerimisele ning dokumenteeritavate andmete oluliseltsuuremale käideldavusele. E-tervise infosüsteemi kasutuselevõtmiseeesmärk on ravikvaliteedi tõus ja patsientide rahulolu tõus. Lisakstoob see pikemas perspektiivis kaasa ka tervishoiusüsteemitoimimise suurema ökonoomsuse. Tervishoiusektori oskusteavekogutakse tsentraalsesse riigi poolt kontrollitavasse infosüsteemi.Sellega on võimalus kokku hoida tervishoiu sektoris tehtavaidkulutusi- kuna läbi keskse koordineerimise kaob vajadus viiaerinevates asutustes läbi iseseisvalt paralleelseidarendustegevusi. Keskse infosüsteemi loomisega ühtlustataksetervishoiuteenuse osutajate infosüsteeme ning on võimalik kõigiletervishoius kasutatavatele infosüsteemidele tellida standardsedlahendusi. Läbi tervise infosüsteemi koordineeritakse erinevatepraegu hajutatult asuvate tervislikku seisundit kajastavateregistrite arendus ja registritele keskse infotehnoloogilisehaldusteenuse pakkumine. Juhtivkomisjoniks määratisotsiaalkomisjon.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099