22. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selgitus ravimiseaduse § 45 p 9 kohta

Ravimiamet 23.11.2007

<br />Ravimiameti otsusega karistati apteegiteenust osutavat osaühingutravimiseaduse § 45 punkti 9 rikkumise eest rahatrahviga põhjusel-et Ravimiameti inspektsiooni ajal ei olnud osaühingu apteekideskättesaadav piirhinnast madalama hinnaga ravim „Ranisan“ (toimeaineranitidiin). Nimetatud apteekides oli müügil samassepiirhinnagruppi kuuluv ravim „Raniberl“ (toimeaine ranitidiin)-mille hind oli ranitidiini preparaatidele sotsiaalministrikehtestatud piirhinnast kõrgem.

Osaühing esitas Ravimiameti väärteootsusele kaebuse TartuMaakohtule. Viimane nõustus Ravimiameti seisukohtadegaravimiseaduse § 45 punkti 9 osas ja jättis otsuse karistamise kohtamuutmata. Seejärel esitas osaühing kaebuse Riigikohtule. KunaRiigikohus jättis kassatsiooni menetlusse võtmata- on Ravimiametiseisukoht nimetatud sätte osas lõplik.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099