25. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riskiseirekeskus: uued bioloogilised ohud Euroopa töökeskkonnas

26. november 2007

<br />Euroopa Riskiseirekeskuse uues aruandes määratakse kindlakstekkivad bioloogilised riskid- mis mõjutavad ELi töötajaidtõenäoliselt kõige rohkem. Eriti puudutab see talupidajaid-tervishoiutöötajaid ning inimesi- kes töötavad uutestööstusharudes- nt jäätmekäitluses. Järjest suuremaks mureks onnakkushaigused- nagu SARS- linnugripp või Dengue'i palavik.Hoolimata Euroopas kohaldatavatest seadustest on teadmised endiseltpiiratud ning paljudes töökohtades ei ole bioloogiliste riskidehindamine ja ennetamine vajalikul tasemel. Aruandes rõhutatakse-kuivõrd tähtis on võtta omaks ülemaailmne ja valdkonnaülenelähenemisviis- mis hõlmab tööohutust ja -tervishoidu- rahvatervist-keskkonnakaitset ja toiduohutust.

"Bioloogilisi riske tihtipeale alahinnatakse- kuigi need võivadolla ELi töötajatele väga kahjulikud lausa igas sektoris-" ütlebEuroopa Tööohutuse ja Töötervishoiu Agentuuri- kuhu kuulub EuroopaRiskiseirekeskus- direktor Jukka Takala. "Meie ülesanne on riskidnende tekkimisel kiiresti tuvastada ja analüüsida nende võimalikketagajärgi inimeste tervisele ning töötada välja poliitika jamenetlused nende leviku minimeerimiseks." Riskiseirekeskuseekspertprognoosis on määratletud tööohutusega seotud uued javõimenduvad bioloogilised riskid ning rõhutatud seda- kui tähtis onvõtta arvesse kõiki kollektiivseid kohustusi ja kontrollivahendeidnii töökohas kui ka väljaspool seda.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099