15. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arstid soovivad anda patsientidele võimaluse ennast Euroopas ravida

16.01.2008

<br />Täna toimunud tervishoiutöötajate ja haiglate liidu esindajatekohtumisel sotsiaalministriga tegid Eesti Arstide Liit ja EestiKeskastme Tervishoiutöötajate Kutseliit ettepaneku anda Eestielanikele võimalus saada arstiabi ka teistes Euroopa Liiduriikides- kusjuures ravi eest tasuks haigekassa meil kehtivahinnakirja järgi ja hinnavahe kataks patsient ise. "Olukorras- kustervishoiutöötajate vähesuse tõttu Eestis arstiabi kättesaadavushalveneb ja järjekorrad pikenevad- võiks inimestele anda niisugusevõimaluse juba enne- kui hakkab kehtima Euroopa Liidu direktiiv-"ütles arstide liidu president Andres Kork.

Sotsiaalminister Maret Maripuu pidas ettepanekut innovatiivseksja kaalumist väärivaks.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708