24. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toiduliit: Eestlased on urbanistlikuimad toitujad Balti riikides

Eesti Toiduainetööstuse Liidu tellimusel Faktum amp; Ariko poolt läbi viidud toitumisuuring näitab- et eestlaste toitumismudel on Balti riikides kõige urbanistlikum ja tempokam.

Kolmapäeval- 30. jaanuaril esitlevad Eesti ToiduainetööstuseLiidu juhataja Sirje Potisepp ja uuringutefirma Faktum amp; Arikouuringute juht Kalev Petti Eesti- Läti ja Leedu elanike hulgasläbiviidud põhjalikku toitumisharjumuste uuringut.

Uuringu tulemusi kommenteerides sõnas Toiduliidu juhataja SirjePotisepp- et eestlased eristuvalt selgelt kui kõige "moodsamad"toitujad Balti riikides. "Eestis kasutatakse võrreldes lätlaste jaleedulastega koduses toiduvalmistamises palju enam pooltooteid.Eestlaste toidueelistuse kriteeriumiks nr. 3 on valmistamisekiirus- hea maitse ja tervislikkuse järel - sellega oleme jällegilõunanaabritest erinevad-" lisas Potisepp.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708