30. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oluline ohutusalane teave: rinnaga toitmise ajal tuleb vältida kodeiini sisaldavate ravimite kasutamist

Ravimiamet 31.01.2008

<br />Rinnaga toitmise ajal tuleb vältida kodeiini sisaldavatevaluvaigistite kasutamist- sest väikesel hulgal naistest võib kasoovitatud annuste kasutamisel tekkida rinnaga toidetaval imikulraske morfiinimürgistus.

Kodeiin on opioidide rühma kuuluv valuvaigisti. Eestis onmüügiluba neljal ravimil- kus kodeiin on kombinatsioonis teisevaluvaigisti - 500 mg paratsetamooliga:<br />* Solpadeine tablett (GlaxoSmithKline)- kodeiini sisaldus 8 mg-käsimüügiravim<br />* Solpadeine Soluble kihisev tablett (GlaxoSmithKline)- kodeiinisisaldus 8 mg- käsimüügiravim<br />* Co-Codamol tablett (Actavis Uk Ltd)- kodeiini sisaldus 8 mg-käsimüügiravim<br />* Paramax-Cod tablett (Vitabalans OY)- kodeiini sisaldus 30 mg-retseptiravim

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708