1. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arstide liit: Uus töölepinguseadus halvendab arstiabi kättesaadavust

Eesti Arstide Liidu pressiteade  02.02.08

<br />Töölepingu osapooltena ei ole tööandja ja töötaja võrdsedpartnerid- sest nende võimalused oma õiguste eest seista onerinevad. Töösuhteid reguleerivad seadused peavad tagama töötajakui nõrgema poole kaitse- praegune eelnõu on aga kõvasti kaldutööandja kasuks. Seetõttu on arstide liit seisukohal- et esitatudeelnõu tuleb kõrvale jätta.

Meie tervishoiu üks suurimaid probleeme on tööjõupuudus- mis onpikkade ravijärjekordade üks peamisi põhjuseid. Arstid ja õed onEestist võõrsile tööle läinud peamiselt halvasti korraldatud jaalarahastatud tervishoiusüsteemi ja oma töö vähese väärtustamisetõttu. Töö- ja palgatingimusi veelgi halvendav seadus kallutab kaseni lahkumise ja jäämise vahel kahelnuid pigem äramineku kasuksotsustama. Kahjuks kannatavad seetõttu eelkõige patsiendid- kellelearstiabi muutub üha raskemini kättesaadavaks.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708