12. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sanofi Pasteur tahab turule tulla uutmoodi gripivaktsiiniga

Euroopa ravimiamet (EMEA) võttis menetlusse ravimifirma Sanofi Pasteur taotluse Euroopa esimesele mikrosüstiga nahka viidava gripivaktsiini turustusloa saamiseks, teatas ettevõte.Kui varem süstiti gripivaktsiini lihasesse, siis uue tehnoloogiaga vaktsiin viiakse üliõhukese, vaid 1,5 mm pikkuse innovaatilise mikronõelaga inimese nahka, jätkas ettevõtte esindaja perssiteates.Erinevalt lihasesse süstitavatest gripivaktsiinidest on uus nahasisene gripivaktsiin näidanud kõrget kaitseefektiivsust kõikide testitud gripitüvede suhtes.Mikrosüst tagab immuunsüsteemile kiire ja efektiivse juurdepääsu, kuna vaktsiin viiakse otse patsiendi nahas asuvate suure hulga spetsiaalsete immuunsusrakkudeni, mis on võimelised immuunsusreaktsiooni tõhusalt esile kutsuma. Uudse gripivaktsiini kliinilistes uuringutes on osalenud üle 7000 inimese. 2006. aastal müüs Sanofi Pasteur üle miljardi doosi vaktsiini, sealhulgas üle 170 miljoni doosi gripivaktsiini.
Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708