18. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuring: perearstid annavad ennetamise alast nõu

Perearstide kättesaadavuse uuringust selgus- et üle kahe kolmandiku inimestest on viimase aasta jooksul oma perearstilt haiguste ennetamise alaseid nõuandeid saanud.

2007. aasta sügisel Eesti Haigekassa tellitud ning Dive ServiceQuality Development OÜ poolt läbi viidud uuringu peamisekseesmärgiks oli mõõta patsientide rahulolu perearstidetöökvaliteediga ning saada objektiivset informatsiooni perearstikättesaadavuse ja selle võimalike mõjurite kohta.

Enamik patsiente leidis- et perearst oli jaganud piisavaltselgitusi haiguse- ravimite- protseduuride ja uuringute kohta. Kakskolmandikku vastanutest leidis ka- et perearst on jaganud haigusiennetavat nõu- valdavalt toitumise ja liikumise vallas. Paraku pole70% patsientidest oma pereõelt ennetuse osas nõuandeid saanud- misnäitab- et õdede potentsiaal on suures osas kasutamata.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708