12. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Võõrutusravim Champix võib viia enesetapuni

Eestis müügil olev suitsetamisvastane Champix võib põhjustada enesetappe- kirjutab Kalev.ee. Champixi on  retseptiravim- mille suitsiidi põhjustavaks toimeaineks peetakse varenikliini või varenikliintartraati. Euroopa Ravimiamet (EMEA) nõuab ravimitootjalt võimaliku kõrvalmõju kohta lisakirja informatsioonlehel. Champixiga seotud suitsiidide täiendava info lisamist koordineerib Euroopa Ravimiamet ning müügiloa hoidja Pfizer peab lähimal ajal esitama ohutusmuutuse taotluse ning viima suitsiide puudutava info ka ravimiinfodesse. “Ootame selle ära- enne kui kodulehel sellekohase informatsiooni avaldame-” kommenteeris Eesti ravimiameti ravimiohutuse büroojuhataja Maia Uusküla.
Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708