13. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eriarstiabi kättesaadavuse parandamise projekt õnnestus

Tallinna Diagnostikakeskuses tehti kokkuvõtteid Tallinna pilootprojektist „Eriarsti otsus 48 tunniga”- mille linn algatas eriarstiabi kättesaadavuse parandamise eesmärgil- teatas Raepress. Projekti põhieesmärk oli võimaldada perearstidel suunata kiiret diagnostikat (sh. uuring ja eriarsti otsus) vajav patsient ruttu haiglaväliselt uuringutele. Projekt kestis novembrist 2007 kuni  veebruarini 2008. Taoline süsteem töötab edukalt Inglismaal- kus perearstipraktikal on väga pikaajalised traditsioonid. Projektis osalesid eriarstid - neuroloog- neurokirurg- kardioloogid- onkoloog- veresoontekirurg. Enam suunati perearstide poolt uuringutele patsiente närvihaiguste ja südame-veresoonkonna haiguste probleemidega. Projekti lõppedes viidi läbi osalejate ankeetküsitlus- mis näitas kõigi osapoolte valdavat rahulolu ning vajadust  taolise  käsitluse  laiendamiseks.  Olulise aspektina toodi aruteludes välja  kommunikatsiooni parandamise vajadust perearsti- eriarsti ja haigla vahel. Väljatöötatav ja lähitulevikus rakendatav digilugu peaks võimaldama kõigil osapooltel saada turvaliselt ja kiiresti  infot  patsiendi ravitaktika aspektist oluliste probleemide lahendamiseks.  Projekt hõlmas 131 patsienti ning teenuseid osutati 512 131 krooni eest.  Abilinnapea Merike Martinson loodab Tallinna lisaeelarvest saada vajaliku rahastuse  projekti jätkamiseks.  
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708