30. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna algab Baltimaade HIV/AIDSi konverents

Täna algab Tallinnas Nordic Hotel Forumis kahepäevane HIV/AIDSi-teemaline konverents- tatas riigikogu pressitalitlus. Konverentsist võtavad osa Põhjamaade ja Balti riikide parlamendiliikmed ja riigiametnikud- aga ka kodanikuühenduste esindajad. Konverentsi pealkirjaga ”Üle-Euroopaline toetus seksuaal- ja reproduktiivtervisele ja -õigustele: olukord enne ÜRO kõrgetasemelist HIV/AIDSi konverentsi juunis 2008” eesmärk on hinnata HIV/AIDSiga seotud olukorda- seniseid kogemusi ning võimalikke lahendusi Põhjamaades ja Balti riikides. Konverentsile oodatakse kõnelejaid ÜRO Globaalsest HIV/AIDSi programmist (UNAIDS)- ÜRO Rahvastikufondist (UN Population Fund) ja Euroopa Komisjonist- kes räägivad HIV/AIDSi pandeemiast Euroopa kontekstis. Konverentsi avab välisminister Urmas Paet- eestipoolse ettekande väljakutsetest eestlaste seksuaal- ja reproduktiivtervise valdkonnas ning HIV ennetustööst teeb riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Heljo Pikhof ning viimase kahe aasta jooksul HIVi ennetamise Eestis alal tehtust räägib sotsiaalkomisjoni liige Tatjana Muravjova. ”Eestil on- mida Põhjamaadelt õppida. Tänu sihikindlale ja järjepidevale ennetustegevusele on seksuaalharitus Põhjamaades kõrgel tasemel. Seda näitab nii nakatumuse madal tase kui ka soovmatute raseduste ja teismeliste abortide ja sünnituste väga madal arv-” ütles Heljo Pikhof. Konverentsi korraldab Soome eduskunna rahvastiku ja arengu töörühm koostöös riigikogu sotsiaalkomisjoni- Soome Rahvastikuliidu ja Eesti Seksuaaltervise Liiduga.
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708