6. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ettevalmistamisel on määrus- mis jätab Raplasse esialgu üldhaigla

Reformierakonna kaudu laekunud informatsiooni järgi peaks valitsus sügisel võtma Sotsiaalministeeriumi ettepanekul vastu määruse- mis pikendaks Rapla haigla staatust üldhaiglana aastani 2015- kirjutas Nädaline. Paaril viimasel aastal on nii Rapla kui ka samanäolise Põlva haigla kohal rippunud ähvardus muuta nad aastast 2010 kohalikeks haiglateks- mis tähendab pigem sotsiaal- kui raviasutuse funktsioonide kandmist. Ettevalmistamisel olev määruse muudatus tähendaks sisuliselt seda- et esialgu jätkavad Raplas nii sünnitus- kui ka kirurgiaosakond. Haiglanõukogu esimees Kalle Toomet ütles Nädalisele- et ministeeriumi põhimõtteline aktsept Raplas üldhaigla säilitamise osas oli teada juba paar kuud tagasi- aga sellele ei ole ikka veel mustvalgel ja allkirjadega kinnitust tulnud. Seega ei tähenda põhimõtteline aktsept veel- et Rapla saab üheselt ka võrdselt teistega investeeringute reale. Kommentaarides oli ettevaatlik ka Rapla haigla ravijuht Aili Laasner. Ta ütles- et enne peaks täpselt teadma- mis sellega kaasneb. Väidetavalt on praegu lubatud- et allkirjastatud määrus jõuab Raplasse ehk suve lõpuks- sügise alguseks. Kalle Toomet püüdis siiski optimistlik olla: „Selles mõttes on ju kõik hästi- haigla ja haigla nõukogu senine töö ei ole tühja läinud- mis tähendab seda- et on võimalik hakata realiseerima haigla arengukava."  
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099