16. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Reedel saab tutvuda PERHi südamekeskuse uute ravivõimalustega

Südamenädala raames on meil heameel kutsuda Teid reedel, 18. aprillil kell 14.00 Põhja-Eesti Regionaalhaigla suurde saali (Sütiste tee 19) tutvuma südamekeskuse uute ravivõimalustega.Kell 14.00 annavad dr Jaanus Laanoja, dr Hasso Uuetoa, dr Jüri Voitk, dr Meelis Vainu, dr Toomas-Andres Sulling ja dr Margus Viigimaa ülevaate uutest võimalustest südame rütmihäirete ja südame pärgarterite haiguste diagnostikas ning ravis Põhja-Eesti Regionaalhaiglas.Kella 15.30 on huvilistel võimalik tutvuda invasiivkardioloogia osakonna laiendatud ja uuenenud ruumide ning aparatuuriga. Invasiivkardioloogia jaguneb mitmesse alalõiku. Regionaalhaiglas tegutsetakse peamiselt kahe suunaga. Esimene – südame pärgarterite haiguste diagnostika ja ravi, st pärgarterite ahenemiste ja sulguste ravi koronaarangioplastika ja stentimise teel. Teine suur invasiivkardioloogilise tegevuse haru on südame rütmihäirete ravi. Alates aprillist on Regionaalhaigla invasiivkardioloogia osakonnas senise kahe operatsioonitoa asemel neli tuba. See tagab patsientidele ööpäevaringselt kiire ja operatiivse abi. Ravijuhiste alusel peavad ägeda müokardi infarkti haiged kontsentreeruma Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse ja Tartu Ülikooli Kliinikumi. Mõlemas keskuses töötab kõige kaasaegsem infarktiravi teenistus 24 tundi ööpäevas 365 päeva aastas. Vaatamata kardioloogia viimaste aastate kiirele arengule Eestis, on südame pärgarterite laiendamisprotseduuride osakaal võrreldes teiste Euroopa riikidega endiselt madal. Eestis teostatakse 1650 koronaarinterventsiooni ühe miljoni elaniku kohta, mis on alla 60% Norra tasemest ja jääb alla ka Lätile.Kontakt: Urve Pals 617 2187, [email protected] 
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708