23. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tulemustasu süsteemiga on tänavu liitunud 80% perearstidest

Eesti Haigekassa ja Eesti Perearstide Seltsi koostöös rakendatud perearsti tulemustasu süsteemiga on käesoleval aastal liitunud 80% perearstidest. Eelmisel aastal oli liitunute protsent 56. Kõige aktiivsemad on perearstid Haigekassa Pärnu piirkonnas- kus liitunute suhtarv läheneb 90-le- sealhulgas on Hiiumaa arstide osavõtt kolmandat aastat lausa sajaprotsendiline. Üle Eesti on tulemustasu süsteemiga liitunute arv algaastaga võrreldes märkimisväärselt tõusnud. "Rõõmustavalt suur tulemustasuga liitunute protsent näitab- et Eesti perearstid on asunud süstemaatiliselt tegelema selle valdkonnaga- mida haigekassa kui patsientide huvide esindaja nende poolt kõige enam ootab - haiguste ennetamise ja tõsiste krooniliste haiguste järjepideva jälgimisega-" sõnas Haigekassa tervishoiuteenuste spetsialist Janika Viilup. “Süsteem iseenesest ei pane arstile lisakohustusi- tulemustasu on preemia selle eest- et perearst on oma igapäevase töö käigus saavutanud häid ja mõõdetavaid tulemusi-” selgitas ta. Tulemustasu süsteem käivitati 2006. aastal eesmärgiga soodustada haiguste ennetamist ja krooniliste haigete jälgimist.

Eesti Haigekassa

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099