29. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ameerikas surma põhjustanud ravim müügil ka Eestis

Ameerika Ühendriikides 81 surmajuhtu põhjustanud ravim hepariin on kasutusel ka Eestis. "Hepariini teema on meile oluline," ütleb Hille Kask, Ravimiameti inspektsiooniosakonna juhataja.Hiinas toodetav vere vedeldamise preparaat on müügil 11 riigis, kirjutab Eesti Ekspress. USA ametivõimud on avastanud kindla seose hepariini kasutamise ja inimeste surmade vahel. Ohtlikke kõrvaltoimeid on ravimil avastatud ka Saksamaal. Eestist selliseid teateid ei ole tulnud.Hille Kask ravimiametist ütleb, et info hepariini kasutamisega seotud ohtlikest juhtumitest on ravimiametisse laekunud alates veebruarist. Eestit on seni puudutanud üksikute seeriate müügi peatamine või tagasikutsumine, mida on Euroopas tehtud ennetavalt, sest ohtlikke kõrvaltoimeid ei ole seni leitud.Hepariin on süstitav ravim, mida kasutatakse trombooside raviks või ärahoidmiseks. Hepariin pole Eestis ametlikult registreeritud, kuid arsti soovitusel on siiski võimalik seda tarvitada.Ravimiamet teatab, et ravimit kasutavatel patsientidel ei ole praegu soovitatav ravi katkestada.
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708