Autor: Ketlin Beljaev • 15. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Menopausi leevendaja ei mõjuta verehüübimist

Femarelle, SERM (selektiivne östrogeenretseptorite modulaator) menopausi leevendamiseks, ei oma ebasoodsat toimet vere hüübimisnäitajatele.

13. oktoobril 2007 esitles Professor Lila Nachtigall, NAMS endine president ja juhtfiguur naiste tervise edendamise alal, 7. Euroopa Günekoloogide Ühingu Kongressil kliinilise uuringu tulemusi Femarelle (DT56a) mõjust vere hüübimisnäitajatele.

Professor Nachtigalli uuringu olulisus seisneb selles, et Femarelle on ainuke tõestatud toimega menopausi sümptomeid leevendav preparaat, mis ei oma ebasoodsat efekti vere hüübimise parameetritele ja sobib seega patsientidele, kellel vere hüübimisaeg on patoloogiline.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708